Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je třeba pochopit, že koncept duševního vlastnictví je jen výmysl, který je založený na donucení a porušování klasických vlastnických práv k fyzickým předmětům a svému tělu.

0 0
možnosti
PP

Se zájem jsem se začetl.

Právní problémy podle mě není potřeba u 3D tiskáren nějak nově řešit, vše již zákony řeší a regulují. Přečtěte si dnešní MF Dnes, článek: "Kéž by pár let nevznikl nový zákon", tedy na co nové zákony.

Vytištění krytu na mobil pro vlastní potřebu není problém, dávání či prodávání je problém a porušení zákona, úplně stejné jako vypalování DVD.

Stahování filmů je u nás v převážně většině legální, nelegální je nahrávat filmy na server bez té vaší licence.

Když chcete něco někomu dávat či prodávat, samozřejmě je po vás požadováno, že musíte zdroj ověřovat.

Vy vycházíte ze špatné logiky, že tiskárna vytiskne vše. Číňané údajně perfektně zkopírovali letadlo Boeing, ale prý jim nelétá. Ano, určitě si můžete vytisknou lžičky a dopadnete jako v Pelíškách (kde soudruzi z NDR udělali chybu?), boty na lyže, ale asi se v nich zabijete, až se vám utrnou podrážky. Ono jde o materiál a o zpracování. A když si vytisknete pistoli, tak vás při výstřelu nejspíše zabije, opět nutné perfektní zpracování.

Výrobce neodpovídá za to, co si vypálíte, vytisknete, když pominu kopírky, co umí nekopírovat bankovky, totéž u 3D tiskárny.

Ano, 3D je již hodně stará technologie, viděl jste, jak před lety jeden "šílenec" na Sahaře tiskl myslím mísy z písku pomocí slunce?

Na co je dobrá 3D? Na vytištění domečku s bílým plotem, s kterým pak půjdete žádat o ruku svou nastávající, aby viděla, jaký domeček pro ni postavíte.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že problémy související s 3D tiskem je možné řešit aplikací současných zákonů a rovněž si myslím, že přijímání nových zákonů "šitých na míru" může ve svém důsledku být kontraproduktivní. V příspěvku jsem na tyto problémy chtěl pouze poukázat a upozornit na jejich existenci.

Každopádně si ale myslím, že v budoucnosti (je jistě otázkou v jak vzdálené) bude skutečně možné vytisknout vše, plně funkční.

0 0
možnosti

Upřímně, nechápu, proč si kladete podobné otázky zrovna nyní, v souvislosti s 3D tiskem. Za předpokladu, že mám doma soustruh, frézu, svářečku a pár drobností, jsem schopen okopírovat 90% běžných strojírenských výrobků. A přesto, že levné frézy, soustruhy a vrtačky jsou dostupné komukoli, nikdo nepřemýšlí nad dopady.

Vždyť lidé si mohou sami doma vyrábět napodobeniny výrobků světových značek! Nemělo by se regulovat vlastnictví hřebíků a kladiv?

2 0
možnosti
Foto

Hlavní rozdíl je podle mě v obtížnosti obsluhy. Práce s frézou a soustruhem vyžaduje úroveň dovedností a znalostí vyšší než obsluha 3D tiskárny, která je primárně určena běžným lidem (pokud se bavíme o osobních 3D tiskárnách).

0 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 766x
Sám bych se označil za člověka přemýšlivého, tvrdohlavého a se slabostí k teoretizování. Mezi mé zájmy patří sport, četba, film a mimo jiné jsem také velikým milovníkem dobré whisky, hlavně té skotské. 

Moji další tvorbu můžete také sledovat na http://blog.lukaspelcman.cz