Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R40o97m82a38n36a 72N11.

25. 4. 2014 0:34

Jednou jsem v ND zažila bandu hiphoperských buranů, co se nejen přeráželi o rozkrok kalhot, ale nenapadla je ani nejzákladnější zdvořilost - sundat si čepici, když někam vlezu. Jinak dávám karmu a ztotožňuji se s názorem autora na moderní inscenace - na posledním takovém představení, které jsem navštívila, padlo za hru víc sprostých slov, než řeknu za rok. Až moc velký kontrast s elegantní budovou divadla (v tomto případě divadla F. X. Šaldy). :-)

1 0
možnosti

oblečení, dobře, ale ty zuté boty bych si stoprocentně nedal líbit

1 0
možnosti
Foto

Jsem za to, aby se do divadla chodilo v hezkem obleceni ... clovek si tak vzdycky najde duvod jit na nakupy obleceni ;-D

1 1
možnosti

Byla jsem v ND na slavnostním novoročním představení. Na jedné straně pravděpodobně cizinci v Praze žijící ve slavnostním oblečení (a to včetně malých dětí). Ve středu my Češi různého věku ve směsici dlouhých šatů, malých černých,sukní s halenkou,ale pánové vždy v obleku. protikladem turisté-někteří dospávali bujaré oslavy,jiní se ani nepřevlékli a došli ve sportovním oblečení a obutí. Co úplně nechápu, byla německy mluvící rodina-otec měl košili,sako, rifle,matka kalhoty-svetřík-pěkný šátek, ale pro dcery nad 20 se do kufru nevešlo nic.Obě měly vytahaný svetr, outdoorové kalhoty a boty, softshellové bundy.

jako patriot jsem to nesla nelibě, přišlo mi to jako neúcta k našemu kulturnímu svatostánku. Ale vše je o penězích. Divadlo je rádo, když při ceně cca 1000 Kč za vstupenku naplní divadlo až po strop. Uvaděčky jsou ty poslední, které ty tisícikoruny mohou vyhazovat pro nevhodný zevnějšek. Všechno začíná u rodičů, kteří by měli dbát na kulturu a vhodnost oblečení svých dětí. A při dnešních materiálech a službách nemůže mít nikdo problém přibalit do kufru šaty a jedny boty navíc.

3 0
možnosti

J35i27ř10í 92B24o32č33e65k

24. 4. 2014 13:19

v 50. letech se do divadel chodilo v montérkách, ale dnešní doba se snad o něco kultivovanější. nejsem nijak konzervativní, ale divadla bych bez saka a kravaty nešel

2 0
možnosti
Foto

Není to nic nového. Jednou ještě za komunistů někdy na přelomu šedesátých a sedmdesátých jsem byl svědkem toho jak do ND (shodou okolností to byla rovněž Prodaná nevěsta) pustili mladé lidi v tričkách a džínách z autobusového zájezdu ze západního Německa). Tehdy se mi to také moc nelíbilo.

2 0
možnosti

Zrovna vcera byl rozhovor v tistenem onaDnes s nejakou sefkou brnenske filharmonie. A budete se divit, ale ji vubec nevadi, ze na klasiku prijdou lide v dzinach, pry je to pak aspon civilnejsi.

Mate treba predstavu, kolik z navstevniku byli turiste? Oni si totiz obvykle vecerni robu do kufru nepribali. A zrovna na opere lze cekat, ze tam je hodne cizincu.

Co se tyka tech vyzutych bot, to je opravdu podivne. Co se tyka fotografovani, stale jsem nepochopil, proc neni dovoleno fotografovat. Chapu, ze natacet predstaveni na video uz je jaksi pres hranu, ale po pravde receno, nedokazu si predstavit milovnika opery, jak cuci na youtube, aby nemusel platit za vstupenku.

3 2
možnosti

Pane Caho, to uz je ale problem tech turistu, pribalit si do kufru spolecenske obleceni. Nepochybuju, ze navstevu divadelniho predstaveni planuji dopredu.

1 0
možnosti

A97d91a97m 21S57t41a34v87a

24. 4. 2014 13:10

Autore, dal jsem vám karmu. Nicméně! Víte, kde je problém? U uvaděček a jiných zaměstnanců divadla. Co se týče toho filmování a těch kompostovaných fialek, ti měli být vyvedeni hned po druhém napomenutí uvaděčkou, která by  měla v hledišti dávat pozor po celé představení a nekecat u šaten.... Být vámi, přeposlal bych váš blog na ředitelství ND.

3 0
možnosti

Někdy je lepší být v očích druhých za burana než v očích vlastních za cvičenou opici :-)

1 3
možnosti

... a divadlo (i třeba to Národní) je jedním z případů.

1 3
možnosti

Hezké zrcadlo jste nastavil návštěvníkům divadla. Musím říci, že třeba v takové Olomouci je to při návštěvě podobné klasiky přece jen o poznání lepší. V poslední době jsem v Praze byl jen ve Stavovském divadle a tam jsem rovněž něco podobného jako vy nezažil.

2 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 766x
Sám bych se označil za člověka přemýšlivého, tvrdohlavého a se slabostí k teoretizování. Mezi mé zájmy patří sport, četba, film a mimo jiné jsem také velikým milovníkem dobré whisky, hlavně té skotské. 

Moji další tvorbu můžete také sledovat na http://blog.lukaspelcman.cz