Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kdyby si autor pridal cas, spotrebovany na napsani tohoto bezucelneho rozumovani na jedno brdo o vecech, ktere se ho tykaji jen kratkodobe a jez nemuze zmenit, ke svym prohlidkam Skotska, byl by udelal lepe.

0 3
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že autor tento článek psal až poté, co se vrátil ze své návštěvy Skotska, nebylo ani možné čas spotřebovaný k napsání tohoto článku využít k další prohlídce země. Nicméně děkuji velice za naprosto účelný a hluboký komentář/radu, který svou genialitou ostře kontrastuje s mým "bezúčelným rozumováním"...

2 0
možnosti

Jsem zde ve Skotsku už dost let. Poprvé jsem si naběhl hned v neděli kolem půl 12.. alkohol se v neděli prodával až od půl 1. Později byl zákon změněn a dnes se alkohol prodává pouze od 10 do 22. Je pravda, že je zde s alkoholem dost velký problém, myslím že povolená prodejní doba tomu jen přispívá. Kazdý se snaží vylejt co to jde a nebo je potřeba udržovat domácí sklad. V Anglii byl zákaz nočního prodeje zrušen tuším v říjnu 2006, následoval týden, kdy se celé město udržovalo pod vlivem. Ted je myslím klid. Osobně je mi to jedno, tohle je s prominutím malá raritka oproti těm všem nařízením a zákonům v ČR.

0 0
možnosti

cim vice se buzeruje, v tomto pripade proti chlastu, tim horsi to je. Z mych zazitku vim ze se nejvice chlasta tam kde je to vice kontrolovane. Prese vsechny statistiky vim ze Cesi pijou mene nezli vice na severu. Ze je vetsi konzum, mozna tim ze Cesko proste laka chlastovni turismus. Kdyby se s tim nedelaly takove drahoty, bylo by to o krapanek lepsi.

0 1
možnosti

Problém je v tom, že patnáctiletý mladík může klidně ve tři ráno obrážet noční podniky, na to má zákonné právo, dokonce si může i objednat alkohol, to také smí, ale obsluha má zakázáno mu ho prodat (nebo zkrátka jen podat) Sankce jsou likvidační. Třeba v %CR obsluha zaplatí max. 3.000 Kč. To ještě jde. Jenže provozovatel FO až 50.000 Kč a PO až 500.000 Kč. Ve Skotsku to bude nejspíš obdobné. Pak se člověk nemůže prodavačům alkoholu divit, že požadují doklad totožnosti i od téměř třicátníků.

1 0
možnosti
Foto

Asi ano a neznám vůbec skotskou legislativu... Jejich země, jejich pravidla. To uznávám. Chtěl jsem jenom vyjádřit podivení z mého pohledu - českého turisty...:-)

1 0
možnosti

I36v23o 14Ž20á60č69e32k

4. 8. 2013 23:30

To když jde nakupovat třeba otec s dítětem, tak si nemůže koupit pivo, protože má s sebou to dítě?

1 0
možnosti
Foto

To je zajímavá otázka :-) těžko říct, dítě jsem s sebou neměl...;-D

0 0
možnosti
Foto

R^ hlavně za ten poslední odstavec ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 766x
Sám bych se označil za člověka přemýšlivého, tvrdohlavého a se slabostí k teoretizování. Mezi mé zájmy patří sport, četba, film a mimo jiné jsem také velikým milovníkem dobré whisky, hlavně té skotské. 

Moji další tvorbu můžete také sledovat na http://blog.lukaspelcman.cz